aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Tuesday, September 21, 2010

.....

thanks alot 4 evrything....(^^)
smga jmpa lg di lain masa n di ketika...
wpun belum pasti bila....
sobsobsob....

Thursday, September 16, 2010

slmt hari malaysia ^^

slmat hari malaysia semua....
tp arini aku dtg keje..
hikhikhik..
keje byk maa...
duk umah pun tdo gak kejenye,
baik aku dtg keje :P
lallalalla~~~

hmmmm....
bila usia mkn tua ni mkn byk benda kene pikir n memerlukan kite bertindak...
kekdg terasa gak xmampu tuk semua itu...
tp hidup perlu diteruskan...
perlu cekal hadapi dugaan hidup ini...
insyALLAH...apa yg DIA buat tu ada ganjarannye disebalik itu...
hehhehe...aku redha nga dugaan MU :)
aku perlu kuat~~~
yea i'm superwomen~~~~ :P
wakakkakak...cam lawak je kan...
hikhikhik...
perlu be +ve

Wednesday, September 15, 2010

15092010

hahhahha...
bz gile harini...
jap2 tel berbunyi...
"dyana...tolong..."
"dyana...tolong..."

wawawa...nk tercabut telinge aku arini...
jap bank tu.jap bank ni..
yg lawaknye diorg bo cam suara aku tp aku plak blur2...xcam suara diorg..
wakakkaka :P
sorry yea...pd hal aku ni cover akak offce aku jer :p
hikhikhik...
pening mmg pening tp terhibur gak cz org2 bank faham yg kite xckup staff n kelam kabut skit...
hohoho....
tp...ada gak yg buat2 xfhm.huahuahuhua :p

Monday, September 13, 2010

cerita aku....

wawawa....arini aku da strt keje..sobsobsob...
punye la berat kaki nk naik bus mlm td...xde mood nk dtg kl ;(

cite raye thn ni biase2 saje...
cz da beso pjg...hehehhe...

kt sini aku nk cerita detik2 bersejarah aku balik kg tuk beraya tempoh hari...
hmmmmm..tiket bus aku aritu kol9.05pg,di hentian putra pd 04sept...
ohooooo...punye bersemangat nk balik kg nk beraya katekan...happy la kan...
hikhikhik...hmmm..mlm tu tdo lewat cz duk mengemas barang2....sahur tu aku bgn n mkn sikit,selera mkn da xde cz xsabo nk blk kg....hohhoho...dsbbkan mata ngntuk,aku solat subuh n tdo dlu....aku set alarm kol7pg....tdo punye tdo kol7.30 br bgn...waaaa...da lewat..cepat2 bersiap...
dah kol8pg duk umah lg...huhuhu..cepat2 bersiap...aku join bdk umah aku cz dia nk g keje..cpat2 jln n tahan teksi....smp lrt star kol8.15pg...
tunggu punye tggu train xnmpk batang idung..huhuuhuh ;(
aku da cuak gile...xpernah2 aku lmbt cmni tuk ke hentian putra...sepnjng 6thn aku kt kl ni kali pertama aku lalui detik2 ini....aku da xsedap rasa....kol 8.35pg train br smp....
bayangkan dr pndan jaya nk ke pwtc ambil masa 30 min...aaaaaaaaa!!!!aku rasa nak meraung kuat2!!!!aku nk je suh train tu jln laju2!!!huhuhhu...
aku xsanggup nk tgk jam kt tgn..huhuhuhu.... ;(
aku smp pwtc jam dh kol9pg...lg 5min aku perlu berjalan a.k.a berlari utk kejar bus...time tu dlm otak aku lantak la ape org nk ckp yg pnting bus aku..huhuhu..
maka berlari2 anak la aku bersama beg2ku..wowoowowo...
tgh2 syok berlari2 tu,aku terpandang bus 2biji transnasional br je keluar..wawawa....
ati aku da cuak gile..aku terus ke kaunter bus..terketar2 aku ckp tiket aku...;(
akak kaunter tu ckp bus br gerak..aku mtk tlg diorg tuk dptkan no hp driver bus tu..tp diorg ckp xde...hah???aku benggang ar..alasan xlogik...aku geram tahap gaban....aku tanye apa alternatif yg bo kami lakukan tuk dptkan bus tu....kami???hihihi..kebetulan ade adik laki sorg lg tertggal bus cam aku gak :p...tp dia bus transnasional ke kb....arrr...nasib ade teman tuk aku berlari2 kejar bus....aku nga adik tu cuak ar...tgh2 bertekak kt kaunter tu,kami pun ambik keputusan tuk g kejar bus kt tol gombak..huhuhuhu...maka kami pun hangkut semua beg2 kami,tahan teksi n g tol gombak...hohoohoho...alahai kami dpt teksi y ckup bersopan santun,huhuuhuuh...
oh tidaakkk...dlm hati xputus2 berdoa spya sempat nga bus kami...huhuuhuhuu...
masa smp kt tol gombak tu,hnya ada 1 bus transnasional tgh isi myk,samada bus aku or bus adik tu....byngkan tgh2 tol gombak yg besar tu kami berdiri di tgh2 semata2 nk tahan bus..huhuhu...aku pening n xtau nk tahan sebelum tol or selepas tol...alih2 aku tgh adik tu tahan sebelum tol,aku pun join sekali la :P...hohooho...aduih!!kene marah cz kami tahan sebelum tol..hahhaha...yg lawaknye kami halang bus tu nk masuk lorong tol :p
hahhaha...cuak punye pasal..hhuuhuhu...
alih2 bus tu berenti tepi jln...rupe2nye tu bus adik tum,so dia selamat la..aku????
co pilot bus tu xbg aku tumpang..wawawa ;(
aku da buat drama air mata di tepi tol :(
dia ckp kalu polis tahan,sape nk byr saman..wawawa...ksian aku...adik tu xjd naik bus,dia xsmp ati nk tggl kan aku...adik tu suh aku duk kt kerusi dia n dia nk duk kt tgga,tp pkcik ko pilot xkasi...dia marah2 aku..wawawa...lagi sakan drama air mata aku :P..huhuuhu..
last2 ko pilot tu xsmp ati kot tgk aku n drama aku...dia suh aku tanye drive bus...alhmdllah,drive bus sgt baik hati,dia kasi aku naik....tp dia marah2 gak aku...dia buat aku cam pesalah yg kene soal siasat nga polis...yg lawaknye dia suh aku duk kt tgga...da siap dia marah2 aku n perli2 aku...dia pun ckp "hah duk kt kerusi tu"..kelakar plak aku dgr..aku gelak la..hahhaha..kerusi tuk ko pilat...time ati aku da lega..alhmdllah...dia da cll driver bus aku....bus aku tggu aku kt tol bentong...hohohoho...
sngguh fobia bg aku....cz sepnjg aku duk kl 6thn,ni kes 1 aku terlepas bus...huhuhu...wawawawa pas ni aku xmo lewat lg!!!!!!!!
;(
tp sekurang2nye aku ade pengalaman....
time aku nk terima dugaan ni,puas aku kuatkn semangat sndri,aku pujuk ati aku..aku ckp ALLAH nk uji aku n nk kasi aku kuat...ALLAH nk bg aku pengalaman baru...cz time ni aku seorg diri n perlu kuatkan semangat sndri..org len xmampu tuk kuatkan semangat aku...
waaahhh...cam berjuang plak :p..tp itulah hakikat kehidupan....alhamdullah...aku mampu hadapinye wpun ada drama air mata :p ikhikhikhik..

so,jgn lupe yea kwn2ku,ambil iktibar dr kisah ku ini, :P jgn melewat2kan waktu yea :p

Thursday, September 2, 2010

02092010

hmmmm...
lg 2hari nk balik kg...
esk last keje seblum daku bercuti pjg...huureyyyy :)
hikhikhik...suke2!!!

alhmdllah dpt blik kg awl n berpuase kt kg :)
tp...blik bekeje pun awl jgk...sobsobsob...
raya ke4 da strt keje..
wawawawa :(

thn ni merupakan raya ke2 aku menyediakan duit raya..
hihihihi...time bagi duit raya kt kanak2 tu yg best...
semua berebut2 nk salam cz nk duit raya..hahhaha...
seronok jer tgk kanak2 tu...
rindu plak time aku kecik2 dulu :P
time kumpul duit raya,siap tanding lg nga abg2 ku sapa yg pling byk..
hahhahahaha...lawak2..hikhikhik...
itu semua kenangan di zaman kanak2 yg xmungkin aku lupakan :)

mesti seronok kwn2 aku yg dah ada anak kan...
mesti meriah mereka beraya..nga bj sedondonnya...
hahahhaha...

Wednesday, September 1, 2010

01092010

fuhhh..lame x update blog...ntah la..
xde mood tuk meluahkan idea2 yg terkandung dlm otak ni :)
idea ade tp....hahahha

sedar xsedar da 22 ramadhan da...
lagu raya da strt berkumandang dlm radio2 n supermarket2...
lg menambah semangat utk balik kg..hihihihi :)

hmmm..smlm g shopping kt alamanda...
pehhh...ramai gile org smlm...
parking pun full..
hohoohoho...biase la smlm public holiday katekan...
shopping tuk my daddy n my mom :)
tp tershopping jgk tuk dri sndri :P
hikhikhik...
xdapet den nk nolong...
so melayang2 la duit den smlm bgaikan air...hahhaha
xpe...duit bo cari... :) insyaALLAH...
hmmm..ms cr2 bj tuk my daddy tu,
tgk bj ala2 org mude jer teringt kt pkck kambing ku..
sobsobsob...tetiba teringt kt dia..nk belikan tp dia xmo...
huhuhu..xpe la nnti dia dtg pas ry la aku belikan tuk dia :P
hahahhaha..zalim gile aku...

sabtu ni da nk balik kg...
lallalalala...
tp kene bereskan semua keje ku di offce..
xmo susahkan partnerku..
cz keje dia pun suda manyak maa...
same2 nk raye so same2 bereskan semua keje sblm cuti =)
huureyyyyy...balik kg...ooo balik kg...
xsabo nk balik n berpuase kt kg nga mak n ayh..
hikhikhik..nk g bazar ramadhan kt kg...
tp...xde geng la...geng aku semua da kwen..hohoohoho...
=( xpe2...idup mesti diteruskan :)
hikhikhik...

**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers