aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Wednesday, August 26, 2009

..sabar itu indah....


hmmmm...
idupni xselalunya indah...
apa yg kite harapkan xselalunya dapat...
apa yg kite inginkan xselalunya diperolehi...
itulah asam garam kehidupan yg mengajar kite erti kehidupan...
setiap dugaan yg mendatang pasti ade kebaikan yg menunggu kite di depan sane...
samada kite perasan @ x kewujudannya di sane...
sabar... dan sabar....dan sabar..... ^^

sabar itu indah ^_^

oraittt..jom mulakan kerje..
selamat bekerja nga cerianye....
lallalllaala... ^_^
chayuk2!!!

Saturday, August 22, 2009

..SELAMAT BERPUASE....

selamat menyambut kedtgan Ramandhan sekali lagi...
selamat berpuse n bersahur semua...
huhuhuhu...
arini 1st day puase n aku plak keje arini..
aduhhh..sodihnye...smlm bersahur pun teringat kt famly aku..sob sob sob..
sedih tu...kali ni masuk kali ke5 aku berpuase di rantauan =P
huahuhauhua..
kalu dlu aku berpuase nga status student, skg plak aku berpuase nga status lain plak..
hmmmm...xbest ar puase kt kl...huhuhu..puase kt kg best giler...boleh g smyg trweh ramai2 nga geng2..hmmm..bila la aku nk rasa kembali semua itu...huhuhu..makin ari makin tua,makin berbeza kehidupan yg kita lalui..hmmmm...makin byk benda yg kite kene fikir utk wat keputusan utk ms akan dtg..pening...pening...
hmmmm..
kali ni aku puase n berbuka kt umah pakcik aku kt bangi..jadi la tu..nk balik kg jauh sgt..lagipun tgh sengkit giler ni..huahuahua..

papepun..slamat berpuase n bersahur..smga kedtgan ramadhan kali ni lebih bermakna dr tahn2 lepas..smga kite semua dpt menambahkan lagi pahala utk diri sndri..aminn...


~miss alot:mom,dad,bro...^^

Thursday, August 20, 2009

..semua da selesai 13.08.2009 ^_^..alhamdullillah..




aku n ju-3rd cllge
haiqal-aku-ayah n maa ~love u all so much~
ayahku sayang...
ibuku yg sporting..
aku nga bdk gemuk..^_^
aku's =P
thankx alot 4 evrything... :)
aku br dpt bunge..~lambat~
with my bro..thankx 4 ur roses.. ^_^
yeah..akhrnye dia kotakan janjinye..lallala ^_^
ondaway balik bangi pas siap semua...~penat~but i'm so happy to day..lallala


semua sudah selesai..menantianku selama setahun da berakhir..
walaupun aku agk terlewat dr sahabat2ku yg lain tapi aku tetap bersyukur...ada hikmahnye semua itu berlaku..byk mengajar aku erti kehiduapan di alam fana ini...
yg penting kedatangan org2 yg aku sayangi di hari bahagia aku dh cukup buat aku tersenyum..aku xmengharapkan adiah dr mereka semua..cukup nga senyuman gembira dr mereka semua...alhamdulillah... ^_^

~sy gumbira pd 13082009~
kerana: sy dilayan bagaikan puteri...ade org pakaikan jubah sy dr a smp z ,sarungkan sarung kaki n pakaAlign Centerikan kasut sy..hikhikhik...pakaikan topi n bawaku menaiki kete ke bangunan peperiksaan n iringi sy ke dwn..akekkekeke =) oh syahdunye sy..time kasih bebyk pd pkcik kambing yg telah kotakan janjinye dulu..sob sob sob...terharunye sy... tp sy gumbira cz pkcik kambing dh take over handle family sy sepanjang mjlis konvoksyen sy...skali lagi time kasih xterhingga buat pkcik kambing...
dannnn pkcik kambing telah buat surprise....tgh2 kekusyukanku menelan mknan cz agak kelaparan dek kerana menahan gemuruh nk naik pentas td maka tetiba pkcik kambing dtg dr jauh bersama2 "budak gemuk" yg cute sgt..hihihihi...wahhhh...malunye sy....
familyku yg lain semua gelakkan sy..wawawa..suke2 tp malu...
n terharupun ade... :)


thankx alot.... ^_^





Saturday, August 8, 2009

..berkongsi bahagia bersama kekwnku... :)

bukti dpt nom 200...hehehe
muke2 ceria.hahha
meng nga topi konvonye..hekhek
aku,ju n dyana.^^
masing2 nga jubahnye..hehehe..jakunkan??hahhaha
aku n ju..hehhe
dyana nga isma tgh wat pe tu??? =P
ju n lan..hahha pesal tu lan..hihihi


kisah pd satu pg iaitu khamis/06082009.. hihihi.. punye la plan nk g awal supaya xyah q pjg2... =p hampeh rupenya..kakakka kami smp dlm kol 7lebih tgk2 org dh q pjg gile..kahkahkah..aku nga ju...jumpe meng..meng tumpng kami...ramai la jumpe adik2 juniorku n kekwn seangkatan yg menumpang..wakekekkeke.. =P beratur la dlm 15mint n bila tiba dewan dibuke...nk tau x aku dpt no brape??? hahahha..dpt nom 200 tu..hihihi..wt penat je dtg awl2..punyela kelam kabut nk bersiap kt kolej ju..hihihi.. :) tapi best gak..jumpe kekwn lame... org lain sibuk nk sttlekan barang2 yg kene ambik,kami yg super senior ni sibuk duk berposing2 nga jubah ala2 harry porter..kehkehkeh...jakun katekan..waakakkaka =P masing2 gumbira katekan =P hikhikhik... siap semua tu...kami lepak2 kt cafe 4th@ kedai pakcik nik merangkap senior aku....hihhi aku n ju lambat cz kami anta brg2 kt bilik ju dlu... punyela kene fire dek bdk2 ni..hampeh tol..kakkaka best ar borak2 nga diorg..dh lame xjumpe..masing2 cite pasal kerjaya yg diceburi skg..hihihi


farid palapes ---bisnes ayam
iqbal---master
lan---sibuk nga hEP dia ler... =P
isma---junior lect
dyana lan---jkr
ju---master um


hehhe..best la duk borak n bincang2 n yg penting perancangan bisnes kami yg melibatkan penternakan ayam si farid,ikan keli n kambing pakcik nuar yg menggunakan perkhmatan poslaju aku yg diseliakan oleh juu n menggunakan jalan yg diluluskan oleh dyana lan..kakakkaka
...gile ar planing beso kami ni..kahkahkah..sakit perut aku duk gelakkan diorg yg m,ereka cite ni..kahkahkah... papepun tu semua kenangan kami bersama... pasni dh xtau bile lagi nk jumpa.. nk duk semeja.. nk bergelak tawa bersame...huhuhu tapi xpe.. semua ade komitmen nga keje masing2..nga life masing2.. hihihi.. n lastly... all da best utk semua kekwn ku dlm melayari kehidupan yg akan datang... hehhehhe...
^^

Friday, August 7, 2009

...ohoho... ^^









^^ thanks alot dem...

hahaha...aku telah dikejutkan nga sesuatu...kahkahkah...ade org wat aku skt jntung cz terkezutt..hahahha...aku balik dr ot pd 0208 aritu...ade sesuatu di dlm bilikku...ptt la aku rs lain je bilik aku..kakakka..toto tmpt aku tdo tu ade makhluk lain yg bertenggek..hihihihi....

adem: gudluck n all da best..chayuk!!!!

^_^


Wednesday, August 5, 2009

..aku di bumi um.. ^^

hahhaha...
aku kt um ni..lepak2 bilik ju..wakakakka...
td kami mkn byk2 kt sahur..kakkaka...smp kenyang gile..siap tapau laksa lg naik bilik..
kahkahkah..lalalla :) ni meminjam laptop ju..hihihi...cam best je tgk si ju ni smbung master...wakkakka...aku nk smbung master???owhhhh...tidakkkkk!!!
kahkahkah...xmampu otak den..hikhikhik...
masuk pagar um jer...aku jd windu plak pada zaman2 blajo dlu...cam best jer blajo ni..
hikhikhik...lalalalla....tapi bile blajo aku malas plak..wakakakaka...pemalas tol...tdo mkn tdo mkn...
hhakhakhak...

hmmmm...aku nk g mndi la...mata aku penat cz td mkn byk2..ni ngadap benda ni plak..nk mandi n solat dlu..kakakkakka...nk dating nga pkck kmbing plak jap..hihihi ^^

nite....zzzzz

05082009

hehehe..terujakah aku menunggu hari esk???hahha..esk aku cuti..lallalla..nk foya2 n tdo lelama...
hahhahha..biase2 jer...xteruja sgt...kahkahkah...
ala sekadar ambik jubah jer...pastu jmpe kekawang lame n borak2..hahaha...
thn lepas pun aku dh tmnkan kwn2ku ambk jubah..kakkaka..tp aku terwat free show kt dpn bgnan peperiksaan tu..wakakka..memalukan jer...kalut pkcik kmbing nk tenangkan aku..hikhikhik
cian die..sowyy..lallala...


n skg ni my turn...kakkaka..mybe esk g nga ju..tdo 3rd mlm ni..hehhehe
leh la lepak2 kt sahur jap mlm ni..dh lame gile xlepak kt sane sejak aku angkat kaki kuar dr um..wahohoho...ala...time cintan cintun dlu tu la tmpat aku mkn mlm2...smpkan diorg dh cam muke kitorg...siap dpt order awl lg tuh..kakkaka...semua tu kenangan zaman2 blajo.,.hihihi

td kam msg..esk dia maybe dtg kl...hihi..boleh la kami lepak2..dh lame xjumpa..pdhal aritu br dia mlawat aku kt offce..kehkehkeh..kali ni dia nk tdo umah aku..lalala...rezeki die muarah..dia dpt dpli..huhuhu..blum rezekiku lagi..hihihi..chayuk yana!!!carilah rezeki mu!!!


hmmmm...
ni saje2 jer nk try wt 1st timenye berblog..hohoho..
hasil semangat sahabatku ADEM...kahkahkah.. :))
akhrnye...lahirlah blog ku ini..
wakakkaka.. :P

## slmat bekerja...lallala
aku dh mengulor time lunch ni..hihihi

**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers