aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Saturday, October 3, 2009

03102009~org len cuti mggu pertama,aku plak terpakse keje cz kejeku manyakkkk....

hmmmm...
dalam melayari kehidupan sebagai manusia di dunia ini, kite kene banyak blajo bersabar nga ragam n perangai manusia2 disekeliling kite..xkira la org yg rapat nga kite atau sebaliknye...huh...kekadang terasa gak xpuas ati tp apakan daya xterucap di bibir utk mengatakan kexpuasan hati ini...so pilihan terbaik adalah berdiam diri atau erti kata lain mengalah...
ade pepatah mengatakan diam xsemestinye kite kalah..kerana diam itu lebih baik dr kite memanjangkan sesuatu yg belum pasti kesudahannye....
dan mengalah xsemestinye kite menyerah seadanya...kerana mengalah itu tanda betapa kita mengasihi n menyayangi mereka...
antara nampak atau x apa tujuan n niat kite..itu terpulang kpd diri mereka utk mentafsir niat sebenar kite....
sabar...sabar...sabar...sabar...dan terus bersabar.... ^^
semoga kesabaran kite dihargai oleh mereka...



~kekadang aku rasa ingin terbang tinggi seperti burung...tenang n bebas membawa diri tanpa perlu berfikir tentang pape..hahhahaha..tapi apakan daya aku manusia yg xde sayap utk terbang n memiliki otak utk berfikir n mengkaji ttg sesuatu ^^~

Friday, October 2, 2009

02102009

1st= appy besday utk kakak(kupu2ku)
semoga kamu cpt membesar n dpt tolong ibu jg adik2... ^_^



lamenye rase xupdate blog ni..hahhaha..xde idea la...tambah plak nga bulan poser aritu...pastu demam raya plak...hahhahaha...cuti raye punyela sakan.pastu masuk keje punyelah terseksa cz byk benda yg pending..huh tekanan perasaan betol la..terase mkn kecik diriku ini diperlakukan oleh keje2ku itu..aduhaiii...sabi jela...


raye thn ni byk plak aku dpt berite2 hangat oleh sahabat2ku..ade yg kawenla,bertunang la..hohoohoho...semoga mereka semua dipnjangkan jodoh smp akhr hayat n dimurahkan rezeki.. ^_^..suke la dgr berita2 dr mereka... :P

--> wan palapes(UM) n kema(UM) = bertunang
--> faizal(UM) n sue(UM) = bertunang
--> nadiah(skkr) n pasangan = bakal kawen(10102009)
--> zarina(UM) n pasangan = kawen
--> fiza(UM) n pasangan = bertunang
--> anum(jiran) n pasangan = bertunang
--> azri(poslaju) n pasangan = bakal kawen (17102009)


tahniah buat semua..semoga dipermudahkan segala urusan kalian..amin... =)


hehhehe...
hmmm.....something terpendam dlm hati...
huhuhu...~ku merindui dirimu~
hahhaha...tp tu la hakikat aku kene terima skg...kebuzyan dirimu...
aduhhh...tertekan aku..tp lg kesian tgk kebuzyan mu di sana..semua keje kene cover cz bapakmu nk ke mekkah nnti...sabarla wahai kamu di sane yea..ku cube sedaya upaya utk jd ati kering cz diriku kurang diperdulikan kini(ayat pasrah) :P hikhikhik..baget baik la konon padahal tiba mlm jer aku mengamuk nk gayut lame2 wpun org disane dah mamai2 naik jet..hohohoho..
insapla wahai dieyana..ahaksss..diriku yg suke memaksamu... ^^
soalan yg aku suke tanye "bile nk dtg kl?"
jawapan yg slalu ade dpt "insyallah ade rezeki lebih"
tp smlm jwpan lain yg aku dpt "jgn tanye soalan sensitif tu.."
aku xpuas ati..."nape plak"
jawapan yg menyebabkan aku berfikir pjg n byk kali "xpela,bia abg je yg tau sbbnye.."
fuhhhh...betapa aku terpukul ngan jwpannye itu...
zalim kah aku cz xmemahami dirinye???@ aku yg xcube memahaminye???@ aku buat2 xfaham...adushhhh..ampunnn..aku xsengaja..dlm xsedar aku telah menambahkan serabut dikepalanye...huhuh :(
i'm sorry alot my dear...
xmo tambahkan serabut di kepala hotak kamuk pasni.. ^^
hahhaha..tpkan ayat tu cam pernah jer aku lafazkan sblum ni.lalalla
nnti aku dpt jwpan "eleh..ckp jer tu..esk2 buat lg"
wakakkakka..zalim la aku ni rupenye..xsedar plak..huhuhuhu
yg penting skg aku kene blaja utk kuatkan mental aku
cz nnti 'mertuaku' g mekkah 2bln,dan alamatnye tahap kebuzyan sorg hamba Allah tu makin meningkat capai tahap semaksimumnye..aaaahhh tidak....huhuhu..
sabar...nk senang nnti2 kite kene susah2 dlu...ahakssss :)
hihihihi....
semoga dipermudahkan segala urusan 'mertuaku' nnti..aminnn =)
semoga diperkuatkan semangat ank 'mertuaku' utk take over segala bagai keje ayahdanye nnti :) n semoga aku menjadi seorg yg baik =p~perasan plak~ utk memahami dirimu seadanye...
aminnn ^^




Wednesday, September 9, 2009

..09092009.. ~cantiknye tarikh ni.. ~ =)

090909...
comel la tarikh ni..pagi td sblm dtg keje aku nga homemate aku duk berfikir ade ke pasangan yg berkahwin pd tarikh ni..kakakakah cz ni bulan poser..maybe ade..juzt akad nikah kot..hahha memandai jer kami ni..what ever la...hhahha..

malas n xde idea la nk update blog ni sebenonye..huahuahua..jgn salahkan bulan poser plak =P
hahaha...hmmmm..mggu depan dh nk balik beraye kt kg halaman..hehehe..xsabo rasenye...buat sahabatku adem jgn jeles plak yea..hikhik..kamu duk diam2 kt sane... ^_^ tp cian plak kt kwn aku tu sorg...katenye mengidam nk mkn kuih makmur..aku nk cr kat mane la kuih ni nk kasi kt dia..huhuhu..tkt xsempat plak sbnornye..huhuhu...

poser kali ni byk membuatkan aku rindu n teringat pd kenangan2 dulu kala..hahhaha..kenangan poser nga kwn2 ms zaman blajo dulu...berbuka same2 kat dataran fakulti nga semua jenis mkanan smp xtermakan..pastu ade plak peminat setia men kejar2 kami iaitu sang monyet..hahhahaha..menjerit2 cik safiah time tu...mase tu sape ek heronye???wakakkaka...sape lagi kalu x pakcik kambing yg suke menyibukkan diri dlm geng2 kami..kakkaka pdhal dio sorg je lain jantina..wahahahha..ontah2 dia ade niat lain kan???kan!!kahkahkah..=P time tu yg ade aku,kam,azilah,cik safiah,..sape lg ek...ju ade gak aku rase..hahahha..xketinggalan pkcik kambing selaku DBKL utk abiskan semua juadah2 berbuka yg memenuhi meja waktu itu..hohohoho...haru2...masing2 hantu,beli mkanan smp berlebihan..hahhaha...best sgt time tu...semuanye happy2..gelak2...huhuhu..rindu kamu semua.. ;( bila kite nk kumpul ramai2 lg???huhuhu..cepat2 la kawen sape2 antara kite supaya kite dpt berkumpul n nikmati kegembiraan same cam dulu...hehehhehe =) adekah azilah n pakbunnye dahulu??@ cikgu kam???@ juju dlu???hahhaha.. tunggu dan lihattt ek..lallalalala...
tapi aku betul2 rindu sgt nk kumpul ramai2,gelak sakan..gurau senda...kalu kumpul ramai2 mesti kecoh gile kan..hihiihi..kam nga pkcik kambing mesti riuh rendah gaduh pastu men pijak2 kasut..hahhahha..pastu azilah pun menjeling nga mata bulatnye n berkate "cam bdk2 la korng ber2 ni"..hahhahaha...aku plak???aku hanye tersenyum je tgk gelagat mereka semua...hihihi akukan pemalu =p wakahkahkahkah...geli tekak aku ar...cam la pemalu sgt..xde maknenye...hikhikhik...aduhhhh...makin diingt semua kenangan ni makin membuak2 rinduku pd kalian semua..huhuhu...rindu time dlm kelas same2...time same2 menulis nota nga tulisan
purba..hahhaha..cz mengatuk..wakakkaka..pastu kalut pinjam nita org len cz nk salin balik..hahhahaha...lawak2...paper ape yg slalu terjadinye kejadian tersebut????hahhahaha..paper A.T la...wakakakka...sbb tu jgk la aku terpaksa sayang um lebih dr kwn2 ku yg len..hahahhaha....haru2...sian datin kan..penat dia ngajar n gelak sorg2 kt depan tp kami semua blur2 jer kt blkang..hehhehehe...dia gelak cz dia wt lawak tp kami gelak cz dia gelak sorg2...hahhahha...=P jahatnye aku kutuk lect plak bulan poser ni..mntk ampunnn datin..hehhehe... =P
itu semua secebis kenangan sahaja..kalu nk ikutkan terlalu byk kenangan kami bersama...hmmm rasenye dr mula masuk um...eh xla...geng kami terwujud pada sem1, 2nd year..yup2..betul2...hihihi maknenya kami bersame kt um selama 2tahun...dlm masa 2thn tu byk suke duka kami share same...konon2 nk pujuk aku smp temankan aku men kayak n jogging pun ade..hahhaha..lawak2...aku nga pkck kambing jogging,kam n azilah berpakaian kuliah lg join skali tp jln jer..hahhahaha..apelah aku ni...suke susahkan kwn2..tp time tu aku gile2 down...huhuhu..konon2 frust gile ar..kahkahkah..frust bercinta ke???aku rasa tidak tp pkcik kmbing ckp yea..hahhahha..tidakkkkkkk...aku xde perasan papepun kt bdk tu la...kahkahkah...kami juzt best frnd jer...lalallala...tp gile ar time tu kan...azilah n kam dh wt kptsan nk lancarkan serangan nasib ade makhluk yg bernama pkcik kambing nasihat supya jgn lancarkan serangan itu...kalu tak..malu gile aku..ohhh tidakkkk..nasib xjd.. =P hehhehehe...pas pd kejadian tu la kami ber4 bertambah akrab..so sweet kenangan nga korg semua...rasanye susah utk aku cr ganti sahabat yg sanggup bersusah n bersenang same2...allhamdullah aku bersyukur sgt... :)

tu xmasuk lg time studyweek..hahahha..same2 memulun bagaikan nk telan kertas2 nota tu semua...hahahha..muke relax skali adelah kam n pkcik kambing..hahhaha..muke yg sntiase gelabah adelah aku nga azilah..hahhahaha...3thn kt um rase cam jap jer...xpuas lg nk enjoy nga kawan2...huhuhu..tp aku terpaksa syg um lebih sket cz aku special kes..hohohoho...itu xyah ckp la..sedih gile bangang..sorg2 kt um...kwn2 len dh lepas...huuhuhuhu..kejadian tragis gile dlm hidup aku...bagaimana nk hadapi kehidupan slama 1 sem tanpa insan2 penting...tp alhamdullah..diorg slalu dtg melawat aku..bertanye khabar..hihihi..xpe itu semua dugaan utk aku..kerna aku insan terpilih..hohoohohoho..itu ayat makcik azilah..."yana kene kuat..yana insan terpilih utk hadapi ni semua"....hehhehe dulu masa ms msg ni tersedu-tersedan..hahhaha.skarang kalu ingt balik...hanye tersenyum jer cz aku berjaya melepasi dugaan itu walaupun perittt..yeaaa!!aku berjayaaa!!thanks alot2 wat semua....terutamanye pkcik kmbing yg terpaksa sabo melayan seribu macam kerenah "gile n sensitif" aku time tu...otak aku n mantel aku time gile2 down..hohoohoho...tp jgn risau skg semua kembali normal..hikhikhikhik..aku kini manusia normal..hihihihi =)
hahhahha...

hmmmm...skg semua dh ade komitmen nga kehidupan masing2...
all da best 4 our life now n gudluck to all... =) semoga jodoh kite semua pnjang n dpt duduk lepak sesama di lain masa n ketika nnti...aminnn... missed alot2...

^_^ selamat berposer n berhari raye semua..
maaf zahir batin..
jgn lupe bg duit raye kt aku tau.
akekkekek :)

Wednesday, August 26, 2009

..sabar itu indah....


hmmmm...
idupni xselalunya indah...
apa yg kite harapkan xselalunya dapat...
apa yg kite inginkan xselalunya diperolehi...
itulah asam garam kehidupan yg mengajar kite erti kehidupan...
setiap dugaan yg mendatang pasti ade kebaikan yg menunggu kite di depan sane...
samada kite perasan @ x kewujudannya di sane...
sabar... dan sabar....dan sabar..... ^^

sabar itu indah ^_^

oraittt..jom mulakan kerje..
selamat bekerja nga cerianye....
lallalllaala... ^_^
chayuk2!!!

Saturday, August 22, 2009

..SELAMAT BERPUASE....

selamat menyambut kedtgan Ramandhan sekali lagi...
selamat berpuse n bersahur semua...
huhuhuhu...
arini 1st day puase n aku plak keje arini..
aduhhh..sodihnye...smlm bersahur pun teringat kt famly aku..sob sob sob..
sedih tu...kali ni masuk kali ke5 aku berpuase di rantauan =P
huahuhauhua..
kalu dlu aku berpuase nga status student, skg plak aku berpuase nga status lain plak..
hmmmm...xbest ar puase kt kl...huhuhu..puase kt kg best giler...boleh g smyg trweh ramai2 nga geng2..hmmm..bila la aku nk rasa kembali semua itu...huhuhu..makin ari makin tua,makin berbeza kehidupan yg kita lalui..hmmmm...makin byk benda yg kite kene fikir utk wat keputusan utk ms akan dtg..pening...pening...
hmmmm..
kali ni aku puase n berbuka kt umah pakcik aku kt bangi..jadi la tu..nk balik kg jauh sgt..lagipun tgh sengkit giler ni..huahuahua..

papepun..slamat berpuase n bersahur..smga kedtgan ramadhan kali ni lebih bermakna dr tahn2 lepas..smga kite semua dpt menambahkan lagi pahala utk diri sndri..aminn...


~miss alot:mom,dad,bro...^^

Thursday, August 20, 2009

..semua da selesai 13.08.2009 ^_^..alhamdullillah..




aku n ju-3rd cllge
haiqal-aku-ayah n maa ~love u all so much~
ayahku sayang...
ibuku yg sporting..
aku nga bdk gemuk..^_^
aku's =P
thankx alot 4 evrything... :)
aku br dpt bunge..~lambat~
with my bro..thankx 4 ur roses.. ^_^
yeah..akhrnye dia kotakan janjinye..lallala ^_^
ondaway balik bangi pas siap semua...~penat~but i'm so happy to day..lallala


semua sudah selesai..menantianku selama setahun da berakhir..
walaupun aku agk terlewat dr sahabat2ku yg lain tapi aku tetap bersyukur...ada hikmahnye semua itu berlaku..byk mengajar aku erti kehiduapan di alam fana ini...
yg penting kedatangan org2 yg aku sayangi di hari bahagia aku dh cukup buat aku tersenyum..aku xmengharapkan adiah dr mereka semua..cukup nga senyuman gembira dr mereka semua...alhamdulillah... ^_^

~sy gumbira pd 13082009~
kerana: sy dilayan bagaikan puteri...ade org pakaikan jubah sy dr a smp z ,sarungkan sarung kaki n pakaAlign Centerikan kasut sy..hikhikhik...pakaikan topi n bawaku menaiki kete ke bangunan peperiksaan n iringi sy ke dwn..akekkekeke =) oh syahdunye sy..time kasih bebyk pd pkcik kambing yg telah kotakan janjinye dulu..sob sob sob...terharunye sy... tp sy gumbira cz pkcik kambing dh take over handle family sy sepanjang mjlis konvoksyen sy...skali lagi time kasih xterhingga buat pkcik kambing...
dannnn pkcik kambing telah buat surprise....tgh2 kekusyukanku menelan mknan cz agak kelaparan dek kerana menahan gemuruh nk naik pentas td maka tetiba pkcik kambing dtg dr jauh bersama2 "budak gemuk" yg cute sgt..hihihihi...wahhhh...malunye sy....
familyku yg lain semua gelakkan sy..wawawa..suke2 tp malu...
n terharupun ade... :)


thankx alot.... ^_^





Saturday, August 8, 2009

..berkongsi bahagia bersama kekwnku... :)

bukti dpt nom 200...hehehe
muke2 ceria.hahha
meng nga topi konvonye..hekhek
aku,ju n dyana.^^
masing2 nga jubahnye..hehehe..jakunkan??hahhaha
aku n ju..hehhe
dyana nga isma tgh wat pe tu??? =P
ju n lan..hahha pesal tu lan..hihihi


kisah pd satu pg iaitu khamis/06082009.. hihihi.. punye la plan nk g awal supaya xyah q pjg2... =p hampeh rupenya..kakakka kami smp dlm kol 7lebih tgk2 org dh q pjg gile..kahkahkah..aku nga ju...jumpe meng..meng tumpng kami...ramai la jumpe adik2 juniorku n kekwn seangkatan yg menumpang..wakekekkeke.. =P beratur la dlm 15mint n bila tiba dewan dibuke...nk tau x aku dpt no brape??? hahahha..dpt nom 200 tu..hihihi..wt penat je dtg awl2..punyela kelam kabut nk bersiap kt kolej ju..hihihi.. :) tapi best gak..jumpe kekwn lame... org lain sibuk nk sttlekan barang2 yg kene ambik,kami yg super senior ni sibuk duk berposing2 nga jubah ala2 harry porter..kehkehkeh...jakun katekan..waakakkaka =P masing2 gumbira katekan =P hikhikhik... siap semua tu...kami lepak2 kt cafe 4th@ kedai pakcik nik merangkap senior aku....hihhi aku n ju lambat cz kami anta brg2 kt bilik ju dlu... punyela kene fire dek bdk2 ni..hampeh tol..kakkaka best ar borak2 nga diorg..dh lame xjumpe..masing2 cite pasal kerjaya yg diceburi skg..hihihi


farid palapes ---bisnes ayam
iqbal---master
lan---sibuk nga hEP dia ler... =P
isma---junior lect
dyana lan---jkr
ju---master um


hehhe..best la duk borak n bincang2 n yg penting perancangan bisnes kami yg melibatkan penternakan ayam si farid,ikan keli n kambing pakcik nuar yg menggunakan perkhmatan poslaju aku yg diseliakan oleh juu n menggunakan jalan yg diluluskan oleh dyana lan..kakakkaka
...gile ar planing beso kami ni..kahkahkah..sakit perut aku duk gelakkan diorg yg m,ereka cite ni..kahkahkah... papepun tu semua kenangan kami bersama... pasni dh xtau bile lagi nk jumpa.. nk duk semeja.. nk bergelak tawa bersame...huhuhu tapi xpe.. semua ade komitmen nga keje masing2..nga life masing2.. hihihi.. n lastly... all da best utk semua kekwn ku dlm melayari kehidupan yg akan datang... hehhehhe...
^^

Friday, August 7, 2009

...ohoho... ^^









^^ thanks alot dem...

hahaha...aku telah dikejutkan nga sesuatu...kahkahkah...ade org wat aku skt jntung cz terkezutt..hahahha...aku balik dr ot pd 0208 aritu...ade sesuatu di dlm bilikku...ptt la aku rs lain je bilik aku..kakakka..toto tmpt aku tdo tu ade makhluk lain yg bertenggek..hihihihi....

adem: gudluck n all da best..chayuk!!!!

^_^


Wednesday, August 5, 2009

..aku di bumi um.. ^^

hahhaha...
aku kt um ni..lepak2 bilik ju..wakakakka...
td kami mkn byk2 kt sahur..kakkaka...smp kenyang gile..siap tapau laksa lg naik bilik..
kahkahkah..lalalla :) ni meminjam laptop ju..hihihi...cam best je tgk si ju ni smbung master...wakkakka...aku nk smbung master???owhhhh...tidakkkkk!!!
kahkahkah...xmampu otak den..hikhikhik...
masuk pagar um jer...aku jd windu plak pada zaman2 blajo dlu...cam best jer blajo ni..
hikhikhik...lalalalla....tapi bile blajo aku malas plak..wakakakaka...pemalas tol...tdo mkn tdo mkn...
hhakhakhak...

hmmmm...aku nk g mndi la...mata aku penat cz td mkn byk2..ni ngadap benda ni plak..nk mandi n solat dlu..kakakkakka...nk dating nga pkck kmbing plak jap..hihihi ^^

nite....zzzzz

05082009

hehehe..terujakah aku menunggu hari esk???hahha..esk aku cuti..lallalla..nk foya2 n tdo lelama...
hahhahha..biase2 jer...xteruja sgt...kahkahkah...
ala sekadar ambik jubah jer...pastu jmpe kekawang lame n borak2..hahaha...
thn lepas pun aku dh tmnkan kwn2ku ambk jubah..kakkaka..tp aku terwat free show kt dpn bgnan peperiksaan tu..wakakka..memalukan jer...kalut pkcik kmbing nk tenangkan aku..hikhikhik
cian die..sowyy..lallala...


n skg ni my turn...kakkaka..mybe esk g nga ju..tdo 3rd mlm ni..hehhehe
leh la lepak2 kt sahur jap mlm ni..dh lame gile xlepak kt sane sejak aku angkat kaki kuar dr um..wahohoho...ala...time cintan cintun dlu tu la tmpat aku mkn mlm2...smpkan diorg dh cam muke kitorg...siap dpt order awl lg tuh..kakkaka...semua tu kenangan zaman2 blajo.,.hihihi

td kam msg..esk dia maybe dtg kl...hihi..boleh la kami lepak2..dh lame xjumpa..pdhal aritu br dia mlawat aku kt offce..kehkehkeh..kali ni dia nk tdo umah aku..lalala...rezeki die muarah..dia dpt dpli..huhuhu..blum rezekiku lagi..hihihi..chayuk yana!!!carilah rezeki mu!!!


hmmmm...
ni saje2 jer nk try wt 1st timenye berblog..hohoho..
hasil semangat sahabatku ADEM...kahkahkah.. :))
akhrnye...lahirlah blog ku ini..
wakakkaka.. :P

## slmat bekerja...lallala
aku dh mengulor time lunch ni..hihihi

**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers