aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Friday, January 28, 2011

emo lg....

huh....
emotional lg....

aduhhh...
pening n penat...

aaaaaaaaa!!!!!

bgmanakah cara utk mengatasi sikap PANAS n BARAN ini????

huh!!!dlu aku x la panas n baran sgt...
tp skg aku cepat tol melenting...
n dah pndai melawan.. =( huhuhuhu....

aaaa...help...help...
cmne ni... ;(

Thursday, January 27, 2011

i'm blur.... :P ahaks...

hahhaha...
mlm td tgh lepak2 smbil mkn..dpt msg dr sister in law...
dia ajk balik kg weekend ni...ohoooo...pelawaan tu... :P ngee~~~
but...aku xleh join cz ahad ni offce aku wat tournament bowling...huahuahua
sbnornye aku mmg xpndai men..
tp sekadar suke2 jer...a
ku baling jer nnti..longkang pun longkang la labu.....ape aku kisah :P
hahahahahha =)

hmmm..bile aku bgtau my fiance y akak dia ajak aku balik,dia ape lg...
suh aku balik la..kononnye leh tolong dia nnti :P
hahhaha...i'm sory my dear...next time eh..... =)

Wednesday, January 26, 2011

hmmm...

kerna ko, aku bergaduh...
kerna k0, aku dimarahi...
kerna ko...
dr dulu smp skg...

aku bukan pendendam..
tp ko yg mengajar aku jd pendemdam...

ingat!!!
hidup ini bagaikan bulatan...
skg ko buat kt aku,
nnti giliran ko plak rase!!!!


yaALLAH...berikan aku kesabaran...
kesabaranku kekdg berada di ujung...

lg aku pendam,lg dalam luka ini....huhuhuhu

mgkin ini dugaan buat kami dlm tempoh bertunang...

bile bace balik,nk tergelak plak aku..emo semacam jew :P
ngeeee...

Monday, January 24, 2011

wedding-22.01.2011-

wedding: UMMU HABIBAH& SHAHRIL
bandar damansara,KL

merupakan classmate my fiance mase form 2 dlu...n lama diorg xjmpe...


ondaway nkg tu,kami melalui jln UM..hehhe..masuk la UM pusing2 sambil snap2 gmbo...imbas balik kenangan kt sane...
yg lawaknye semua jln UM xboleh dilalui utk ke Damansara cz pagar ditutup...cuti la...ape la kami ni...dah lame xdok UM so xbrape tahu :P..
ngeee~~~~



hadiah...aku tukang conteng =)



my beloved fiance..yg ckup sabar layan kerenah aku :P
i lop u very much dear...



aku yg tembam..hahhaha...


hehehe..jln ke kolej aku dlu...


pengantin tgh buzy ;)





hahhaha..ini geng diorg...my fiance malu2 kucing nk masuk dlm gmbo...ahaks...






selamat pengantin baru buat Ummu n Shahril...
semoga berbahagia smp akhr hayat...aminnn...
semoga dipjgkan umr n dimurahkan rezeki selalu... =)

TAHNIAH dari kami...

Friday, January 21, 2011

erti BAHAGIA?????

hmmmmm...

xde sape yg mampu describe erti sebenar sesuatu KEBAHAGIAAN itu...terutamanya dlm alam rumah tangga... (harap jgn salah faham yea)
kite semua ni manusia..sape kite utk ckp nnti xmampu bahagia,nnti xbahagia...itu ini..begitu begini...huhuhuhu
kerna semua itu ketentuan ILAHI...kite hnya ckp tp bukan kite tentukan...huhuhu...

xsemua org faham apa kite rase,ape perasaan kite...

hmmmm...
bg aku dlm perkahwinan rasenya kite xboleh mengharapkan kesempurnaan a.k.a perfect
kerana kita br nk membina kehidupan baru yg memerlukan byk pengorbanan dr segi mntel n fizikal n juga kewangan...

kerna takut kesempurnaan yg kite impikan itu nnti akn memakan diri sndri....
lebih baik rasenye kite impikan sesuatu kesederhanaan...jika DIA memberi kite kesempurnaan,maka itu adalah rezeki kite....kite xkan keciwa..xkan frust...
tp kalu kesempurnaan yg kite impikan itu xdpt,semestinya kite akan keciwa....

ntah la...ini pandangan aku sj...

terkeluarkan idea ttg isu ini kerna ada insan yg persoalkan kpd aku....
jujur aku katekan aku ximpikan kesempurnaan..aku hnya impikan kesederhanaan n mharapkan rezeki dr DIA utk sempurna....aminnnn...

YaALLAH...
hnya KAU yg tahu apa yg aku rasa skg...
smga KAU kuatkan semangat hambaMU ini...

sukar utk ku ungkapkan tp cukup sekadar renungan n iktibar buat semua....


aku insan yg lemah yg mharapkan dr NYA kebahagiaan abadi bersama bakal husband dlm keadaan yg serba sederhana...

-luahan perasaan-

thanks alot buat my BFF um,yg snggup cll n kuatkan smgat aku mlm td...
thanks alot buat offcemate yg byk memberi semangat n mencurahkan pengalaman hidup buat aku yg baru nk bertatih ini...ALHAMDULILLAH...rezeki aku mengenali mereka semua...

Wednesday, January 19, 2011

demam lg...

huh...
demam lg..penat la cmni...
aritu bulan dec 2010,dh mc 1 hari cz demam...
bulan nov 2010 sblum mjlis bertunang pun demam gak....

apo la....lemah tol antibody aku ni...
hmmmm....

adkah demam krn tertekan???ohooo....itula aku...
jgn fikir sgt psl bnda2 remeh tu..wt penat hotak jer...
dush2!!!!

lalallala....waiting 4 21st jan...
♥♥♥♥♥

Tuesday, January 18, 2011

sahabat Vs kawan

apa beza antra sahabat n kawan?

hahahhhaha...

sekali pndang xde beza...sama makna je kan...

tp..try pandang 2 kali...
mesti ada beza di antaranya...


♥♥♥♥♥♥♥♥

dugaan.........bulan ke-2


....

org tua2 ckp alam pertunangan ni byk dugaan n cabaran kan...
hmmmm....jika di bandingkan antra aku n tunangku,aku lebih byk diuji...maybe sbb aku ni pmpuan..pmpuan n emosi xdpt dipisahkan...huhuhuu...

kekdg mslh tu dtg dr kite...
n kekdg masalah tu dtg dr org lain....

hmmmm...
nape perlu wujud insan yg xmemahami perasaan org...
nape perlu dibuat luahan perasaan pd kisah silam yg telah berzaman lamanye...
nape???
nape????
nape?????

huh~~~
sy tertekan nga tindakan anda itu!!!

hahahahhha...itu la pmpuan kan...

xpe..kesabaranku masih ada...alhamdulillah...

thanks alot buat my fiance n sahabatku yg sudi menenangkan diri ini~~~
muahhhh...sayang kamu semua~~

Saturday, January 15, 2011

15.01.2011-operasi mencari tiket balik kg!!!

ohoooo...

kali ni aku amat cuai tentang perkara yg penting...iaitu membeli tiket balik kg!!!!dah la bukan selalu dpt cuti pjg (raya cina+weekend)...

kesal...
kesal....
kesal....
kesal.....

huhuhuhu....aku sbenornya xperasan...sibuk2 mencari n mensurvey langsir my mom..sibuk keje...sibuk duk hitung itu,hitung ini smp xperasan tiket ku belom dibeli...
bile dpt tau jer tiket sudah nk abis dijual!!!

maka aku bergegas la ke hentian putra pg td...sorry boss!!ank buah kamu ini mengular jap..
hohohooho...remai lg rupenye cm aku....niat nk blik kg 02feb,mlm...tp semua da abis....
terpakso la blik kg 03feb,pagi.....dannn....semua tiket 06feb belah siang n malam sudah abissss...
waaaaaaaaaaaaaa....

Thursday, January 13, 2011

jualan gudang~~~ ^^

jualan gudang skiva
13jan-15jan 2011
taman shamelin perkasa



muahhahhaa....shopping2...nk2 kaum hawa plak kan...hahhaha
ade duit ke xde duit ke tetap sanggup utk bershopping..uhuuuuu...
hmmmm...aku la itu..ngeee~~~~

alhamdulillah,rezeki ku kot...insyallah my big day on november,2011nnti...so ade la skit2 aku terbeli..hukhukhuk...da murah so rugi kalu lepaskan peluang...ngeee~~~


tensonnnnnnnnnn!!!!!!!!

huhuhuhu.....

sgt2 tertekan buat masa n detik ini... :(
td...tetiba tergerak hati bila hmpr 2 mggu x ditimbang berat bdn...
niat di hati mo timbang nga harapan akn turunlah angka dr asal..huhuhu...
tapi.... :( :( sangkaan ku salah...lagi naik!!!! waaaaaa...

ni adalah angka yg luar biasa bg diri aku...
mase zmn blajo dlu berat maintain jer dlm 50kg,51kg...
kalu naik pun sikit n turun balik....

bila aku keje kt kl dlu,berat around 51kg,52kg...
ok la tu kan...senang hati n relax jer..

tapi skg!!!!!

apa yg mengejutkan bila aku timbang aritu kira2 pas mjlis tunang aku...
angka yg mengejutkan iaitu 54.8kg...!!!!!
waaaa...gile naikkkk..huhuhuhu...
aaarggggfhhhhhh!!!!sgt2 tertekan bila arini aku timbang n naik lg kpd 55.15kg!!!!

huhuhuhuhuhuhu....tenson tahap gaban ni !!!!


nmpaknye aku perlu mencari jalan utk mengatasi masalah ini...huhuhuhuhu
chayuk yana chayuk!!!!

Wednesday, January 12, 2011

Tuesday, January 11, 2011

11.01.2011

11.1.11

hmmmm...
dlm sehari dua ni perasaan xmenentu...
otak rase sarat sgt n cam byk benda kene fikir n then jd takut utk berhadapan nga apa2 risiko...
huhuuhuhu...aku sndri xtau apa yg difikirkan n yg ditakutkan..huhuhuhu...
tapi yg pasti otak jd penat...huhuhu...
fuhhh....ya ALLAH....berikan hambaMU ini ketenangan n permudahkan segala urusanku...
adakah ini semua akn dialami oleh setiap pempuan bila kite memulakan kerja2 mensurvey itu ini n begitu begini????huhuhuhu...rase cm aku memerlukan my BFF time kt Um dlu....huhuhuhu... /
:(

Monday, January 10, 2011

10.01.2011

hmmmm....
alhamdulillah...smlm da settle survey n belikan my mom langsir... :)
al puluss ku udah keringggg...muahhahaha...tapi xpe...hope my mom happy....
tema ikut my mom suke cz dia yg nk mendesignkan umah br nye...
alhmdllah..selesai 1 perkara...

hmmmm...
bile dikira n dihitung..byk sebenonye memerlukan duit utk majlis wedding..hohoho..
so...pasni aku kene lebih berhati2 utk mengeluarkan duit bg perkara2 yg xbrape penting...waaaaaa....but i like shopping..sobsobsob...
bleh x kalu kering nnti minta bantuan kewangan... :P ngeeee~~~~

Thursday, January 6, 2011

satu,dua,tiga......

salam....
hmmmm..br pas layan lagu ni kt Era fm....
jom nyanyi n hayati sesame....huhuhuhu...
windu sama maa n ayahku...
sobsobsob......



SATU, kasih nan abadi
Tiada tandingi
Dia yang satu...


Dua, sayang berpanjangan
Membawa ke syurga
Kasihnya ibu...


TIGA, lapar dan dahaga
rela berpayahan
setianya ayah...


EMPAT, mudah kau temui
berhati selalu
Beza antara, kasih dan kekasih


Ibu, ku ingat dahulu
menyisir rambutku, kemas selalu
Ayah, menghantar ke sekolah
Bergunalah ilmu, bila dewasa.


Sayang, dengar lagu ini
untuk kau sandarkan, buat pedoman
Jangan manis terus ditelan
Pahit terus dibuang

Harus kau renungkan


Andai, kau beroleh bahagia
Ingat itu bukan untuk selamanya
Andai, kau dalam sengsara
Ingat itu bukan untuk selamanya

Hidup ini sementara...


thanks alot2 utk maa n ayahku...
di ats segala jasa kalian membesokan diri ini...
love u so much!!!!muahhhh!!!
smga aku diberi kesempatan utk mbalas sgala jasa ibu n ayhku...aminnnnn...

Tuesday, January 4, 2011

kisahku 1st day sbg pekerja di thn 2011

smlm 03.01.2011 merupakan 1st day kite kerja di tahun baru...
maka bersemangat la daku ke offce...hikhikhik..
partnerku cuti cz anknye 1st day sekolah...it's fine for me....
xkisah la kan....lalallalalala...
cm biase la...pg isnin mesti kami ada taklimat pg jap....
hohoohoho...
pas tklimat tu niatnye nkg beli mknan alih2 xsempat cz da lwt sgt...
keje yg ptt aku cover utk partner aku tu xterbuat lg...kelam kabut aku panjat tangga..hohoho...
tgh2 ngadap pc tu..blur plak otak aku...jenuh perah otak tp xde idea tuk settlekan..try la...xbo..arrrr...pesal la otak ku ni blur sesgt...xmkn kot :P
alih2 cll partner aku..sian dia cuti2 pun aku kaco...sorry....aku try buat pun xberjaya..hohohoo..argggghhhhh..dh kol10.30pg,tp email kt bank blom berjaya aku send..
tertekan bersama perut yg lapo.... :( ...
berakhr nga aku xberjaya :( ...hohoho..cmne ni nk cover utk 2bln time partnerku bersalin nnti :(
so pasni,i kene blajo btl2 ilmu2nye... hahahhahaha :P

2nd story....
i'm fly without wing....
hohohoohohoho...
kol8.30mlm..aku mau pulang dong..nga bersemangat cz my beloved roomate da msk kt umah...
tgh2 jln n nk turun tgga offce....
tetiba diriku melayangggggg....seketip mata..
tgk2 aku dh tergelongsor 4 ank tgga ke bwh..huhuhuhuhu...
sakit gile..da la sorg2 time tu...
xde org dgr aku menjerit..huhuhu...terpaku jap aku di tngga..
bg ilangkan terkejut...nga kaki,tgn n .... sakitku sakit...hukhukhuk...
suhu bdn terus naik..maybe cz aku terkejut...
masuk bilik smula n tukar slipar jew...
aku blik umah dlm keadaan blur2...
bw mtr pun slow jer :P takut katekan..hahahhahaha...
kt umh roomateku tlg urut2 n tuam2 bdn ku...kt lebam2...
huhuhuhuhu...

itulah pembukaan citeku di offce di tahun 2011..
hahhahaha
bising jap pkcik kambg ku :P
bla..bla..bla... ;)
sakit n sengal2 msh terase skg :)
akibat xati2..huhuhu :P pdn muke diri sndri..

**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers