aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Friday, April 30, 2010

[^_^]

hehhehehhe..
yeahhhhh....
setelah seminggu aku bermuram durja :P
arini aku bgn pg ngan bersemangat n hati yg lapang...
lapang dr semua mslh...alhamdllah...
thanks alot my best frnd cz smlm da bg aku ceramah pjg gile...hohohoho :P
n thanks alot jgk buat pkck kambngku...[gatai]
hehehe...cume plan pkck kmbgku nk turun KL arini tp cancel last minutes...
huahuahuhua..xpe2...ade 2nd plan..bersama geng2 aku a.k.a kamsiah n azilah..
hekhekhek..insyallah...kalu jd :)




p/s;alhmdllah...berfikir sebelum bertindak n jgn malu mnta nasihat sahabat handai ^^

Thursday, April 29, 2010

[29.04.2010]

kekadang dlm hidup ni perlukan pengorbanan...
berkongsi kasih n sayang nga insan lain...
suke dan duka silih berganti menjadi asam garam kehidupan...
hati n perasaan semua perlu dijaga walaupun kekdgterpaksa mengabaikan hati n perasaan sndri...
itulah namanye kehidupan...
pasti ada liku2nya...
jalan yg dilalui pastinye ada bengkang n bengkoknye..
ada onak n duri,di samping itu terselit juga kegembiraan...
so abadikan kehidupan n hargailah ia walaupun kekdg terasa peritnye...
mungkin di sebalik perit itu ada hikmah n kegembiraannye...insyaALLAH....

p/s;tetiba plak menjadi jiwang n karat :P

Wednesday, April 28, 2010

....hmmm....

kesabaranku teruji lagi....
xtau la smp bila nk diuji kesabaran aku ni...
pusing2 yg salah tetap aku...
itulah ego mereka....

Monday, April 26, 2010

.....*-*......

hehehhehe...
nape rase cm len jer ek...
xtau cmne nk explainkan perasaan skg ni :P
wakekekkeke...
gataikan...huahuahua...
ntahla...skg ade masalah nga jiwa la.. :P
ade je perkara ntah pape y aku pikir...huhuhu
terutamanye bile menjelang musim cuti sekolah :P
wakkakaka...[gatai]
anda faham?buat2 faham kalu xfaham..kekekkeekeke

tetiba terfikir cam bestnye kalu dpt bekerja kt kg halaman,dpt duk nga mak ayh...
cam zmn2 kecik dlu...
dulu duk nga mak ayh time sekolah..cm teringin duk nga diorg bile keje plak :P
huhuhu..tp bile la aku dpt rase ek...
wallahhu'alam...huhuhuhu
tetiba rindu suasana kampung di pagi2 hari....
huhuhhu...

ahhhhh...kaconye jiwa ini :P
ker aku yg sengaja menkacaukannye :P
akekekke...

p/s: tetiba jelez plak nga pkcik kmbing yg duk kt kg nye...hehhehe
yg mkn hari mkn "membesar"...akekkeke :P
cukup makan katekan,hahhaha..
aku plak makin hari makin cekeding..wakakka :P

Friday, April 23, 2010

GUDLUCK ^^ ~~

all da best tuk semua yg exam MEDSI esk, kol2-3.00pm... :)
semoga semuanye ok esk..insyALLAH...

chayuk2!!!!
jgn lupa esk time baca n jwb soalan tu anggaplah diri kite ni seorg guru yg berdedikasi dlm menjalankan tugas sbg seorg pendidik...tu tips yg kwn sy bgtau ^^ ...
all da best semua....

semoga permudahkan segala urusan kami esk...
aminnnn.. :)

Thursday, April 22, 2010

aku=mau pindah..hehhe

bahawasanya aku nga suke suki hati mau pindah umah..aekekkeke..mencari keselesaan diri :p
hahhaha...da selesa da umah skg cume saje suke suki nk penatkan badan tuk kemas2 barang n "paksa" pkcik kmbing dtg hangkut semua brg aku :P
hihihi..kalu xskg aku susahkan dia,bile lg :P hehehhee... harap maklum yea pkcik kmbingku ^^~~~ malang sngguh nasib kamu :P
lallalal~~~
hmmmm..agk susah jgk la nk cr bilik area sini..huhu..ingt balik mase nk cr umah sewa yg tgh diami skg ni punye la susah..huhuhu..sampai gaduh2 nga pkcik kmbing dlm kete :P
owhhhh..terbucur rahsia plak..kakkaka..gaduh cz org tu xtahan asyik xjmpe2 bilik tuk di sewa n marah2...padahal dia tu lapa..xmkn lg :P...
itu la pkcik kmbng aku..cukup2 bermasalah kalu perutnye xcukup mkn.. :p
len kali kene kasi mkn cukup or terlebih cukup br aku xpening2 nk layan ribut taufan y kelaparan :P
hehhehehhe...

hmmm...td da servey2 umah blkang opffce n bg no fon kt akak offce tu..hope esk2 ade la...permudahkan segala urusan ku...amin...

p/s:sabtu ni exm dpli..xstdy pun :P
akekkeke..salsiah guru jer..kan...kan.. =)
hehhehe...

Tuesday, April 20, 2010

aku redha... ^^



akupun xtau apa dh jd nga aku smlm...very2 sensitif..xde mood..n aku snggup xangkt cll dr pkck kmbng...akupun xtau nape aku sensitif sgt...rentetakan drp kecewa xdpt intrw kpli n aku pendam kecewa aku itu..aku xtau nk luah kt sape..nobody beside me..
huh...peritnye rase...sukarnya tuk bangkit bila xde sape2 tuk kite berpaut...
aku redha nga apa yg berlaku...cume aku meluahkan apa yg aku rasa...kekdg aku rase pelik knape ada org ckp "blaja tuk redha"...sdgkan aku sudah redha nga apa yg berlaku..cume aku meluahkan apa yg aku rase...
kata2 semangat n sokongan yg kami perlukan... :P [xsenonohkan] hahhaha
aku motivasi diri aku sndri,kalu dlu aku dpt n boleh lalui benda yg lebih teruk lg knapa x kali ni...hehehhe...

itu cerita smlm :)

arini xmo sedey2 lg!!!! peace!!!!!
hahhaha....cari mood yg ilang smlmm!!!akekkekeke...
jom terjah di mane mood itu....
ninie comellll,tolong terjah jg :P akekkke [suke sgt kaco niniey :P]
hahhaha...


p/s: tuk sahabatku miss diana,jgn sedey2 lg ek...

Saturday, April 17, 2010

17.04.2010.

1st: appy anniversary tuk ke 3thn..smga dimurahkan rezeki n dipermudahkan jodoh
kite...aminnnn..
smga kite sama2 tabah meghadapi liku2 hidup yg mendtg...

2nd: frust...
walaupun da ready sebelum ni tuk mghadapi semua ini..tp ati kecil aku terasa
kuciwa...otak da ckp jgn sedih2..tp hati tetap merintih
sayu...huhuhu...bukanaku jer xdpt tp semua kwn aku xdpt..pelik...nape jd
cmni???apa sebenarnya KPm nak pun xtau...huhu..
kalu smlm aku gumbira cz dpt exm Medsi 24april ni,harini aku kuciwa cz gagal
tuk intrw KPLI...aku redha..semoga ada sinar tuk kami semua nnti..aminnn...
paling aku sedih tuk bgtau mak ayh aku..aku tkt diorg
kuciwa..huhuhu..semestinya
diorg kuciwa...huhuhu ;(...maafkan ankmu...
YaALLAH tabahkan hati kami semua dlm mengharungi duguaan dr MU ini...
sabar dyana...sabar...
aku redha nga ketentuanMU Ilahi...aku yakin ada yg sesuatu yg ENGKAU akn
anugerahkan buat kami nnti..aminnn

insyaALLAH..akan ku cuba buat yg terbaik tuk exam Medsi 24april nnti...
aminnn...

Friday, April 16, 2010

:) alhamdulillah....

alhamdulillah...
ade rupanye rezeki aku tuk exam Medsi DPLI tuk thn ni pd 24apr/2.00-3.00ptg..
ingtkan nama aku xde dlm senarai...cz ramai kwn2ku yg xdpt...huhuhuhu...
sabou ye kwn2...try lg thn depan...insyaALLAH ade rezeki nnti..aminnn
n esk dpt tau kptsan tuk intw KPLI ambilan jun 2010...
aku tawakkal je tuk kptsan intw KPLI tu..cz byk gak aku blasah time exm aritu...
xcukup masa weiiii..soalan gile2 semuanye...hahahhaha...
hmmmm....
semoga dipermudahkan segala urusan aku n sahabat2 tuk menjadi seorg pendidik kpd anak bangsa kita... :) insyaALLAH...
doakan kejayaan aku n sahabat2...





p/s:alhamdulillah..mesti maa n ayhku appy ni...insyaALLAH ankmu ini akn buat yg
terbaik..aminnn..
tapi...my mom frust cz pkcik kambing xdpt exam tu..huahuahua...apakan dayaku :p
pkcik kmbing suke je xdpt cz dia nk bg tumpuan tuk projek dia..
huahuahua..pening aku duk tgh2 ni... :P
papepun semoga kite same2 berjaya wlaupun dlm ape skalipun bidang..insyaALLAH...

buat sahabat2ku...aku faham perasaan korg cz aku pernah merasainye...lom berjuang tp dah gugur ke bumi...itu la ibaratnye...exam pun belum tp da buat pemilihan..huhuhu..pemilihan itu dibuat berdasarkan ape???pngk??tp ade yg pngk 3.4,3.5 tp xdpt jgk...huhuhu..sabar ye wahai sahabat2ku...itulah realiti kite skg di Malaysia...luahan perasaan aku mewakili sahabat2 aku yg aku rasa layak tuk dpt exm medsi...huhuhu...insyaALLAH kwn2ku..ada rezeki anda yg DIA sediakan nnti..aminnn...

Friday, April 9, 2010

huh... ^^

mggu depan yg menakutkan bg aku..huahuahua...
aku perlu membuat persediaan emosi nga secukupnye :p..
hikhikhik...cam nk g perang plak...
al kisahnye date2 yg dinantikan oleh ramai :

12april : semakan keputusan Mtest KPLI 2010-(1st intake)
jika berjaya akn diketahui tarikh tuk interview KPLI
dan jika tidak berjaya,kite perlu senyum n redha..boleh cuba
lagi tahun depan..(huhuhu..takutnyeee)


15april : semakan tuk Medsi DPLI 2010
jika berjaya: selamat ber"exam" nga jayanye ^^ pada 24april


17april : hehhehehe...3rd anniversary :p

aaaaa....rase cam xsanggup nk lalui mggu depan...aaaa...mampukan aku tuk senyum pd 12april tu???ahhh..aku redha nga keputusan yg bakal aku dpt nnti :)

Thursday, April 8, 2010

JoM TerJaH+CoPPinG OnLiNE BaJu BaBY Yg SgT CuMeLL+CuTe

yeah....
terujanye melihat blog ini sila klik(^^)
baju2 baby boy or girl yg sgt cumel n cute yg telah berjaya menarik minatku tuk membelinye tuk si kecil mokhsin..bukan ank i tau...hihihi :)

kepada sape2 yg ade ank ke ank buah ke ank jiran ke ape ke...boleh la cuci2 mata di blog ini n membelinye ^^ hikhikhik... Ohbabygirl Boutique

Tuesday, April 6, 2010

Penyusunan semula gaji posmen, kerani Pos mulai Julai

KUALA LUMPUR: Penyusunan semula tangga gaji dan elaun hampir 2,000 posmen dan kerani pos agar selaras dengan penjawat awam lain akan berkuatkuasa Julai ini, kata Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Beliau berkata penyusunan semula yang sudah mendapat persetujuan kerajaan itu akan diumumkan Pos Malaysia Bhd selepas urusan pentadbiran dan penstrukturan semula selesai.

"Seperti yang diketahui umum gaji pokok posmen sekarang ialah RM610 sebagai permulaan dan RM710 untuk kerani pos, itu boleh dikatakan sebagai di bawah paras kemiskinan.

"Dengan dasar untuk menyemak semula gaji ini dan beberapa elaun pokok maka dapatlah dianggap bahawa para posmen serta kerani pos kita nanti sejajar pendapatan mereka dengan mereka yang berkhidmat dalam perkhidmatan awam," katanya pada sidang akhbar selepas menghadiri Perhimpunan Bulanan kementerian itu di Istana Budaya di sini, hari ini.

Rais berkata penstrukturan itu akan disokong dengan kenaikan harga setem serta kos penghantaran surat dan bungkusan ke luar negara dan di dalam negara, berkuatkuasa Julai ini. - Bernama

P/S: alhamdulillah... ^^ semoga apa yg diperkatakan ini menjadi realiti :)
kerana aku adalah salah seorg dr mereka yg gumbira nga berita ini..
hikhikhik...

p/s 2: jgn sekali2 kite memilih kerja kononnye nk setaraf nga kelulusan yg kite
ade...keje je apa yg ada...yg penting kerja itu halal n kite xsusahkan mak
ayah tuk tanggung kite.. <3 <3 hihihi

yeahhh!!!aku berjaya ^^

hehhehhe...
setelah beberapa hari a.k.a one week aku berfikir n mencari cara cmne nk buat link dlm blog aku ni...akhirnye hari ni aku da pandai :P
akekkeke..
tercari2 ilmu tuk upgrade skit blog aku ni supaye xkuno sesgt :P
hahhaha..
akhirnye nga bantuan blogger Help aku dpt mencapai impianku :P
hikhikhk...usaha tangga kejayaan tau ^-*
lallala..betapa gumbiranye aku arini..
rase cm nk senyum smpai telinge pun ado..wahahhaha

p/s:buat sahabat2ku y br nk blajo berblog,ambik la ilmu ini..telah tu sharekan di link ini :) SelamaT MenCuba!!!

Sharing iS Caring~~~

Monday, April 5, 2010

thanks alot ^^

owh...
wlaupun kejadian ni last week tp aku nk update gak cz i'm very2 appy ^^
hehhehehe...
last week 01st april,tanpa diduga pkcik kambingku dtg KL :)
walaupun sekejap...juzt jmpe n lunch jap...cukup memadai masa sekejap itu dr langsung xjmpe berbulan2 :p kan??? ..hahhaha
akekkekeke...pkcik kmbingku dtg KL bukan bertujuan utama nk jmpe aku sebenornye,
dia ade urusan di PUNB a.k.a perbadanan usahawan national berhad kat plaza sentral...sesambil tu dtg la ziarahi aku yg kekurangan ksh n syg ini :P
kakkakakakakka... sempat lunch sesama jap kt nando's JJ Maluri n beli sedikit buah2ah tuk
ank2 buah n atuk n nenek buah pkcik kmbing :)
hihihi...
thanks alot2 pkcik kmbingku... ^^
2jam yg cukup bermakna buatku..ahaksss :P

**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers