aku n dia....

Daisypath - Personal pictureDaisypath

ijab & kabul kami....

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

L.A.Y.A.N <<<@

Monday, June 20, 2011

keKUATan...keTABAHan....

ya Rahman...ya Rahim...
semoga diberi kekuatan buat hambaMU ini utk menghadapi segala dugaan n rintangan drMU...
sesungguhnya aku umatMU yg serba kekurangan...
aku redha nga ujianMU Ya Rahman Ya Rahim...
utk menguji kesabaran n kekuatan hambaMU ini...

"Allah menguji hambaNya dengan cara yang paling unik apabila menjadikan kekurangan itu juga satu anugerah". Setiap manusia pasti melalui ujiannya tersendiri. Dan ujian-ujian seperti itulah untuk meningkatkan keimanan masing-masing. Jika terasa diri diuji, ingatlah akan ujian orang lain yang lebih hebat berbanding kita, InsyaAllah, hati menjadi redha. Allah tidakkan uji di luar kemampuan hambaNya."

Monday, June 13, 2011

thanks alot ALLAH....

alhamdulillah.....
apa yg ku tiada sblum ini...
KAU kurniakan....thanks alot ALLAH...
tiada kata utk aku gambarkan...
cantik n indah jalan yg KAU susun utk umat2MU Ya Rahman Ya Rahim...
susah senang dalam hidup....
bersyukurku padaMU Ya Rahman Ya Rahim...
seperti laut yg ada ketikanya pasang n ada ketikanya surut...
setiap apa yg KAU susun itu pasti ada hikmahnya...
aku yakin n percaya....
kite sbg umatNYA,jgn terlalu byk mempersoalkan apa yg DIA tetapkan utk kite....
percaya lah....di mana kite berada yg penting niat @ nawaitu itu kite....
andai niat kite baik,yakinlah ALLAH lebih mengetahui n pasti ada rezeki yg tersedia....


Ya Rahman...Ya Rahim...
kuatkan semangat hambaMU ini dlm hadapi segala dugaan drMU...
aminnn...

Wednesday, June 8, 2011

08june2011-kisah kawen2.... 2months,3weeks n 4days

salam.....
esk ptg nkk g ambik kad kawenku kt KandaDinda...
ohooo...mendebarkan..ontah cmne jadinye..hhohoho...cz time artwork tuu itam putih..
so xtau sejauh mana cnti or x kombinasi pilihan wrna dr en tunang ku itu...
hahhaha..aku pasrah..aku blasah je..yg pnting kad siap n memudahkan urusan my daddy nk menjemput org nnti....hmmmm...tp dlm ati berdebar tggu ptg esk...hhuhuhu..
bunting tu so far puas ati cz diorg kasi tunjuk color original kite pilih... ♥♥♥
hmm..g tempah kad kwen aritu 07may...last update n tukar pape yg perlu 25may br cnfrm suh printkan..hohooho...setelah diteliti oleh kedua2 pihak...hohooho..ingt senang..rupe2nye leceh jgk...tp so far so gud cz aku deal nga staff KandaDinda yg sgt2 friendly sgt...hihihi..so buat sahabat2ku yg nk kwen,leh la tempah nga KandaDinda yea :)..lg pun ni kompeni org melayu... ^^

jumaat mlm lak aku balik palong lak...ohooo..wif my sister in law...
kali ni nk kene settlekan mjlis utk umh diorg lak..hhoohoho..mau g memilih pelamin n baju sanding...mereka mau aku pilih sndri sbb...hahhahha..memandangkan aku memiliki wrna kulit yg agak tak seputih my tunang,so my inlaws nk aku g sendri kedai n tgk color2 yg leh masuk nga wrna kulitku...hahhahhahaha...nasib badan la wahai tunangku..dpt i yg golap ini..hikhikhikhik...
hmmm..sbnrnya aku xtau apa color yg sesuai utk kulit aku ni..hoohohooho..jenuh duk fikir2...
n aku da malas nk fikir..aku beri kepercayaan kt my tunang la utk pilih..huhuhu...cz aku ni buta warna sket :P ...muhhahhaha..my tunang tu pndai sket pilih2 warna ni..hahhahha.. i ni kan xkisah...apa wrna pon i blasah..hahhaa..xkira la padan or x nga i...hohoohooho ^^...sengalll kan aku ni..hahhahha...

awal bln july nk balik besut lak...huhuhu.. my bro from sarawak balik kg...so aku kene balik n settlekan hal umah lak..nk bncang sal furniture utk bilik pngtin lak...huhuhuhu..penat+pening+keringgggg....
seriusly...kawen sj da brape $$ aku laburkan..hohoho..ingtkan sonang kan nk kwen..tu la...tp alhamdulillah...kami ambil pendekatan buat setakat mampu..cz kami xmo dibeban hutang...sbb tu kami x buat loan :) ...alhmdllah..wpun ader member suh aku ambik loan..but...no..no..no...ckup la kami nk membayar duit PTPTN suda....hahhahah..oh PTPTN...nti settle semua br kami ingt kamu smula yea :P...ampunnnn...


tu je kot nk updates sal kawen2...
huhuhu..semoga ALLAH mempermudahkan segala urusan kami n keluarga kami..aminnn..

Tuesday, June 7, 2011

07June2011

salam.....

semoga Kau tunjukkan aku jalan yg lurus....aminnnn....

aku yakin padaMU Ya Rahman Ya Rahim....
sesungguhnya aku hambaMU yg mengharapkan redhaMU utk hidupku n keluarga baruku....aminnnn...

thanks alot utk sahabat2ku yg memahami n xjemu2 memberiku semangat...
buat bondaku jua yg cuba utk memahami diri anknya ini...
alhamdulillah..ku bersyukur xterhingga kerna diberi peluang utk bertemu kalian semua.......aminnnn.....

Friday, June 3, 2011

03jun2011

hmmmm....
lamenye x update...n byknye nk bercerita tp xsempat..n MALAS...
muahhahhaha...

03jun-maknanye lg 3bln....
ya ALLAH...permudahkan segala urusan kami....
huhuhuhu...

keBLURan bermula...tingtong....
hhuhuhuhu....
checklist sgt penting utk ku skg...huhuhuhu


**sHaRinG iS CaRiNG **


♥Family Holidays♥

Daisypath Vacation tickers